Мнимите униформени вече са арестувани

 

Фалшиви полицаи арестуват и ограбват хора в Панчарево. На 6 април двама мъже се представили за служители на реда и поискали документите на две семейства сирийци, едно от които с дете, докато вечеряли край езерото. Накрая арестували един от тях със свинска опашка.

 

„Поискаха ми личната карта”, разказа сириецът Махмуд Балхус. Заедно със съпругата си и другата двойка, той вечерял на брега на езерото. Мъжете били в униформи и с нашивки. Представили се за полицаи, а единият дори имал пистолет.

 

Мъжете заявили на Махмуд, че се съмняват, че е трафикант на имигранти. Така проверили документите на всички и поискали телефоните и парите им. Взели дори малкия и големия талон на автомобила на Махмуд, след което го арестували, като му обяснили, че ще го изпратят в лагера за временно настаняване в Бусманци.

 

Качили го в автомобила и потеглили. След 300 метра спират и казват на Махмуд да слезе, за да го развържат. Така сириецът се оказал сам и завързан на пътя, без кола, пари и телефон. Малко по-късно го намерили приятелите му. След това се обадили в полицията.

 

23-годишният Махмуд живее в София от три години. Собственик е на дюнерджийница. След случката трябва да работи двойно, тъй като мнимите полицаи задигнали оборота му, а колата тъкмо купил преди два дни. Признава, че дни по-късно той и семейството ми все още ги е страх.

 

Междувременно от МВР заявиха за Нова телевизия, че мъжете, арестували Махмуд, вече са задържани. От там потвърдиха, че са се представили за полицаи.