Ракетни комплекси и тежки машини ще преминат през центъра на София след броени дни

 

Между 30 и 40 тежки военни машини ще преминат през центъра на София на 6 май. На практика ще бъдат представена цялата гордост на армията - танкове, гаубици, системи за противовъздушна отбрана.

 

За последно такъв зрелищен парад страната ни видя през 2009 година. 8 години по-късно площад "Александър Първи" отново ще бъде оглушен от грохота на тези машини и рева на самолетните двигатели.

 

Дни преди празника на армията на летището в Доброславци имаше зрелищна тренировка. Сред показаните машини беше и тактическият ракетен комплекс "9К-79", по-известен като Точка. У нас има 4 такива.

 

На 6 май пред зрителите ще блесне и гордостта на родната противовъздушна отбрана - ракетният комплекс "С-300". Досега такова чудо е преминавало на български военен парад само 2 пъти, след 1989 година. 

 

Освен на земята подготовка тече и по въздух. На 6 май ще видим изтребителите "Су-25" и "МИГ-29", хеликоптери на военновъздушните и военноморските сили. Заради тренировките във въздуха, от ВВС напомнят, че на 4-ти и 5-ти май се забранява летенето с дронове над София, Вакарел, Брезник, Драгоман и Мировяне. 

 

 

Освен на земята подготовка тече и по въздух. На 6 май ще видим изтребителите "Су-25" и "МИГ-29", хеликоптери на военновъздушните и военноморските сили. Заради тренировките във въздуха, от ВВС напомнят, че на 4-ти и 5-ти май се забранява летенето с дронове над София, Вакарел, Брезник, Драгоман и Мировяне