Към мястото са изпратени 3 пожарни автомобила

 

Мълния удари жилищна кооперация в Дряново и предизвика пожар. Инцидентът е станал около 18.30 часа.

 

От полицията съобщиха, че няма пострадали, хората в сградата не са били застрашени. На място пожарникарите установили, че гори покривът на кооперацията. Не е засегната жилищната част на сградата. 

 

 

 

Пожарът е изпепелил 800 кв. метра покривна площ. Огънят беше потушаван с часове от екипи на пожарната в Габрово и Дряново, а няколко семейства с малки деца и възрастни хора останаха с часове навън, чакайки да се приберат в домовете си.

 

„Аз живея на третия етаж. Уплаших се, аз съм сама, възрастна жена. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите, нямам повреди и щети по жилището”, разказа потърпевша от пожара.

 

„Не сме констатирали запалителни течности. Наремихме само една бутилка пропан-бутан, която е гръмнала. Но конструктивно покривът е бил направе от дървена конструкция. Ако падналата мълния е била кълбовидна, тя запозчва да се движи в подпокривното пространство и пали всичко поред”, обясни началникът на Пожарната в Дряново Румен Ганчев.

 

 

 

„На място бяха изпратени четири екипа от Габрово, два автомобила от дряновската служба и целият наличен екип на дряновската служба. За съжаление цялата покривна конструкция е запалена. Пожарът се е развил доста бързо”, заяви директорът на РДПБЗН в Габрово комисар Георги Русинов.

 

 

 „Пожарът тръгна много бързо.Бях и на покрива, просто гредите взеха да падат”, разказа Ангел Стойнов, който живее в блока. 

 

Вече е открита дарителска сметка, по която всеки, който иска да помогне на семействата от жилищната кооперация, може да преведе пари: 

 

IBAN: BG73SOMB91301060608101

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Сдружение на собствениците "Град Дряново ул.Гурко №4 бл.Колю Фичето"

 

 

Сметката може да се открие и на сайта  на Община Дряново.

 


Репортери: Юлияна Цанева, Мартин Георгиев