Ако успее да победи, Цвети ще бъде първата българка, достигнала полуфинал в елитния турнир

 

Решаващ мач за Цвети Пиронкова! Първата ни ракета в женския тенис е на четвъртфинал на „Ролан Гарос”. Ако успее да победи, Цвети ще бъде първата българка, достигнала полуфинал в елитния турнир.

 

Триумфът на Цвети Пиронкова в Париж предизвика истинска еуфория от радост в родния ѝ град Пловдив. Тази вечер стотици пловдивчани следят мача ѝ на полуфинала с надеждата първата българка ракета да грабне купата на Франция. 

Още по темата

 

Шеметната кариера на първата ракета у нас Цвети Пиронкова започва от тенис кортовете на „Локомотив” в Пловдив, където днес екип на Нова се срещна с първия ѝ спаринг партьор  Стефан Рангелов. Признава, че всяка нейна победа преживява  като собствена. 

 

Най-обсъжданата тема днес на корта е успехът на Цвети, която победи втората в света и стнигна до четвъртфинала на Откритото първенство за купата на Франция.

 

А след месец на Цвети Пирноква ѝ предстои най-хубавото нещо в живота – да вдигне сватба.  Най-накрая тя ще каже „да” на дългогодишния си приятел - бившият футболист на „Локо”-Пловдив Михаил Мирчев. Двамата са сгодени повече от две години, но досега отлагаха събитието заради участията на Цвети в турнирите.   

 

Повече гледайте във видеото

 

 

Още спортни новини четете ТУК