Полуразрушената постройка остава нестабилна и опасна.

Общината в Пловдив започва укрепване на тютюневия склад "Ориент". Три месеца, след като собственикът на сградата-паметник на културата, се опита го събори, полуразрушената постройка остава нестабилна и опасна. 
 
Трети месец районът около тютюневия склад е отцепен, а улицата е затворена. Строително-ремонтни дейности по сградата не се извършват. Собственикът отказа да укрепи опасната полуразрушена фасада. Сега аварийното укрепване трябва да направи общината за своя сметка. Това ще струва над 100 хиляди лева. Парите ще вземе от градския бюджет и след това по съдебен път ще си ги търси от фирмата.
 
Полуразрушеният тютюнев склад се руши застрашително. Преди дни живеещите наблизо станали свидетели на поредното самосрутване. 
 
Кметството и частният инвеститор, който поискал да строи хотел на мястото, не се споразумяха кой да укрепи тютюневия склад . За да няма трагични инциденти, прокуратурата се намеси и задължи общината да го направи.  
 
Дали и кога кметството ще успее да си върне парите, опитахме да разберем от фирмата-собственик, но без успех. 
 
Пловдивски архитеркти предупредиха, че възстановяването на сградата в първоначалния й вид вече е невъзможно.
 
Аварийното укрепване на сградата ще продължи два месеца. Собственикът на тютюневия склад в момента обжалва в Административния съд в София заповедта, с която културното министерство спря събарянето на емблематичната сграда 
  
Репортер: Благой Бекриев