Руфи успя да се измъкне по време на представление

Кенгуру на име Руфи избяга в четвъртък от столичен цирк и то по време на представление. Палавият малчуган се измъкнал от светлините на прожекторите и излязъл навън. Бързо обаче бил заловен и върнат обратно в цирка. 

По темата

„Това не е голямо кенгуру. Тревопасно е. Не е агресивно. Даже е плашливо животинче. Затова се въртя около цирка, а не е отишло нито на улицата, нито някъде далече”, разказа Деси Иванова, която работи в цирка.

„Все пак беше сензация за автомобилистите, които не са свикнали да виждат кенгуру по улиците на София”, призна Христо Иванов. За разлика от големите си австралийски събратя, Руфи е от вида Валаби на Бенет. Скита из полетата и горите на Северна Австралия и Тасмания. Бяга далече от тасманийските дяволи, дивите котки и кучета. В своята циркова трупа Руфи няма такива проблеми. Любимец е на всички заради пухкавата си козина.

Руфи идва от италианското “Руфиано”, което означава “гальовен”. Освен любимец на публиката, кенгуруто стана любимец и на полицията. Патрул, дошъл да провери сигналите за избягалото животно, си направил снимка с малкия Руфи.

Представленията на създадения през 2005 година цирк продължават през целия месец. На манежа всеки ден излизат котки, кучета, бизони, африкански таралежи и екзотични влечуги.