Той е наемател на заведението "4 You"

Наемателят на ресторант "4 You" в „Слънчев бряг”, в който беше стреляно по Митьо Очите, се страхува за живота си.  Това разказа самия той пред камерата на Нова телевизия.

По темата

Екипът ни се срещна с него часове след като беше обявен за общонационално издирване като част от организирана престъпна група.

Данаил Петков е един от тримата, които не се явиха на следствения експеримент след стрелбата в „Слънчев бряг”. Затова в момента е на свобода, извън България. „Аз не се крия от властите или нещо подобно,просто се чувствам застрашен, моята сигурност е застрашена”, обясни той.

Определя себе си като човек с легален бизнес. Прокуратурата го издирва като част от организираната престъпна група, която стреля срещу Митьо Очите и хората му. От държавното обвинение смятат, че тази престъпна група се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, унищожаване на вещи, побои, палежи.

В момента на стрелбата Данаил не бил в заведението. Научил какво се случило от бизнес партньора си Николай Иванов, който преди дни беше задържан.

За Данаил, Димитър Желязков и хората му са виновни за случилото се. Прокуратурата обаче не е сигурна - твърди, че записите от камерите били манипулирани от управата или служители в заведението.

Репортер: Цеца Алексова