Негов председател е ген. Иван Мечков

Ново дружество под името „ФК ЦСКА 1948” беше учредено във вторник. Неговата цел е да участва в А окръжна група от новия сезон, съобщава gong.bg.


Идеята е то да се превърне в правоприемник на „ПФК ЦСКА” АД, който се намира в процедура по несъстоятелност.


Председател на новото дружество е ген. Иван Мечков, а то ще се ръководи от Управителен съвет, в който влизат 10-има души. Сред тях е и ген. Димитър Шиваров, чрез когото се продължава връзката с армията. 


„Червени“ деятели се събраха във Военния клуб в столицата, където през 1948 г. е създаден отборът. Заседанието започна в знаковия за „армейците“ час 19.48. Събитието уважиха  Валентин Илиев, Ради Здравков, бившият председател на фенклуба на „червените“ Димитър Ангелов – Дучето, както и част от юношите, които започнаха подготовка с Адалберт Зафиров и имаха покана за присъединяване към селекцията на Христо Янев.


В последните дни част от привържениците на ЦСКА реагираха остро на решението на спортното министерство да прекрати договорите на „ПФК ЦСКА” АД за базите, като се позова на клауза в контракта.


ЦСКА София получи право да се състезава в елитната Първа професионална лига, докато съдбата на дружеството „ПФК ЦСКА” АД предстои да бъде решена. Очаква се да стане ясно дали ще има оздравителен план или то ще бъде обявено в несъстоятелност и ще се премине към осребряване на активите.


Още новини от света на спорта вижте на gong.bg.