В същото време продължават арестите и уволненията

Няколко хиляди души се събраха и тази вечер на площад "Таксим" в Истанбул, за да подкрепят сегашните управляващи на страната. В същото време продължават арестите и уволненията. 

По темата

Министерството на образованието на Турция взе решение да затвори 626 учебни заведения, повечето от които са частни. До момента временно са отстранени от работа 15 200 служители от сферата на образованието.

В сила от днес влязоха и нови забрани за излизане в чужбина. Анкара забрани на най-образованите - учените, да излизат от страната.  Уволнена е цялата полиция в Анкара - 900 души. Всички военни съдии и прокурори също са отстранени. Тази вечер бяха арестувани и двама конституционни съдии. 

Властта действа с изключителен размах срещу своите противници. След безпрецедентната чистка и арестите, вече са в ход хиляди съдебни дела.  „Срещу 9322 лица са стартирани съдебни процедури. Някои от тях в момента са в ареста, някои са под наблюдение, а други още са на свобода”, заяви вицепремиерът Нуман Куртулмуш.

Официално повдигнаха обвинения и на генералите, за които се твърди, че стоят зад опита за преврат. 99 от общо 360 висши офицери са обвинени, че са замесени в подготовката му.