„ИДИЛ се разпростира в Европа", пише в публикация на арабски в Тwitter

Поддръжници на екстремистката група ИДИЛ празнуват в социалните медии след безразборната стрелба в търговски център в германския град Мюнхен, при която бяха убити и ранени много хора, предаде Ройтерс. 

По темата

"Благодаря на Аллах, Аллах да даде сполука на нашите мъже от ИДИЛ”, пише в публикация в Тwitter от акаунт, който редовно се изказва благосклонно за радикалното ислямистко движение.

„ИДИЛ се разпростира в Европа", пише в публикация на арабски в Тwitter от друг акаунт, който също подкрепя групировката.

Нападението е третата голяма проява на насилие срещу мирни цели в Западна Европа за последните осем дни. ИДИЛ пое отговорността за предишните нападения във Франция и Германия. Полицията в Мюнхен вече съобщи, че подозира, че днешният атентат е терористично нападение.

Властите евакуират хора от мол "Олимпия" в баварската столица, но вътре все още се крият много хора. Говорителка на полицията в Мюнхен заяви, че има много убити и ранени.

Баварската обществена телевизия Бе Ер съобщи за шестима убити и множество ранени в мола. Телевизия NTV съобщи, че според вътрешното министерство на провинция Бавария са убити трима души. По-късно министерството заяви, че не може да потвърди тази информация.