Вижте телефона за спешни случаи и информация относно събитията в града

По темата

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с генералния консул на страната ни в Мюнхен Антоанета Байчева във връзка с обстановката в града, съобщиха от Министерския съвет.

Консулът увери Борисов, че поддържа връзка с официалните власти и към момента няма данни за пострадали български граждани.

Екипът на дипломатическите ни представителства във Федерална република Германия следи ситуацията и е във връзка с консулството ни в Мюнхен, като ще съдейства на всички наши сънародници, които имат нужда от помощ, уверяват от правителсвената пресслужба.

Телефонът за спешни случаи и информация относно събитията в Мюнхен: 0049 172 888 10 56.

Борисов изпрати съболезнователни телеграми до федералния канцлер на Федерална република Германия Ангела Меркел и министър-председателя на провинция Бавария Хорст Зеехофер.

"С тревога следим развитието на ситуацията в Мюнхен. Изразяваме съболезнования за дадените жертви на този терористичен акт, който ни потресе и възмути", пише той. 

Министър-председателят допълва, че българската държава е солидарна с народа и правителството на Германия – „наш най-близък съюзник и приятел“. „И в този тежък момент, потвърждаваме решимостта си в общите ни усилия в борбата с тероризма“, допълва Бойко Борисов.