КРИБ и БСП ще предложат мерки как да се произвеждат кадри за икономиката, а не безработни

"Наблегнахме на това да съсредоточим условията си върху осигуряване на българско производство. От наша страна беше поставен акцент върху малките, средните и микро фирмите", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

БСП и КРИБ днес се срещата в централата на партията, като част поредицата от срещи с работодателски организации, синдикати и граждански структури.

По темата

„Трябва да положим максимални усилия всички да гарантираме по-малко бюрокрация, повече контрол на държавата върху икономиката за изсветляване и борбата със сивия сектор. Ние поставихме въпроса за защита права на работещите хора – в КРИБ те са 800 000”, каза Нинова.

Тя посочи, че са постигнали съгласие да си сътрудничат, чрез експерти по подготовка на конкретни политики и законодателни проекти.

БСП са представили внесения от тях закон за държавните и общински предприятия.

„Постигнахме съгласие по него принципно, че е добре да се извадят от бордовете и от управленията на държавните предприятия политическите назначени, там да се правят професионални назначения на конкурсно начало, така че там където държавата и общините имат участие, да се гарантира едно неполитическо, професионално и прозрачно управление на тези предприятия”, заяви лидерът на БСП.

КРИБ и БСП ще предложат мерки, които да помогнат образователните институции да произвеждат кадри за икономиката, а не безработни млади хора.

„Ние работим добре с БСП. Независимо дали са опозиция или в управлението, ние винаги сме се стремели с нашата експертиза да се опитаме на постигнем тяхната подкрепа за всякакви инициативи, които касаят – България да е едно добро място за правене на бизнес”, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.