Причината - екстрадирането на турския бизнесмен Абдуллах Бююк

Оставка на цялото правителство - това поискаха от "Протестна мрежа", във връза с екстрадирането на турския бизнесмен Абдуллах Бююк в родината му.

В декларация организацията обяви, че действията на МВР са в разрез с нормалните представи за върховенство на закона и че с този акт правителството е поставило България в унизително и срамно положение.

С плакати "Оставка"и  "Позор", рано тази сутрин, представители на „Протестна мрежа” посрещнаха премиера Борисов, пред сградата на NOVA.

По темата

„Искаме оставката на цялото правителство, начело с министър-председателя. Върховенството на закона се нарушава с административни мерки и игрички, които са толкова позорни и могат да се сравнят само и единствено с инструментариума на някоя тоталитарна държава”, заяви Георги Илиев от „Протестна мрежа”.

 

„Борисов да угоди на Ердоган. Не знам с каква цел – дали не е заради президентските избори, гласовете и манипулацията. Може би някакъв опит за постилане на по-добри взаимоотношения. Но каквото и да е - просто е недопустимо”, коментира Христо Николов от „Протестна мрежа”.