Потърпевшият смята да търси правата си с частен иск

Бързо правосъдие в Пловдив. Три дни след инцидент на пътя, при който двама мъже пребиха шофьор и потрошиха колата му с бухалки, те вече са осъдени на 6 месеца затвор. Присъдите обаче са условни и потърпевшият смята да търси правата си с частен иск.

Обвиняемите Николай Пацев и Христо Цанов криеха лицата си на влизане в съдебната зала. Не пожелаха и да коментират престъплението, за което ги съдят. В неделя те препречиха с колата си пътя на друг лек автомобил, потрошиха стъклата с бухалки и пребиха шофьора.

Да чуе решението на съда лично дойде и жертвата на побоя. 25-годишният Каприел беше убеден, че на двамата ще им се размине.

„Най-вероятно ще ги пуснат. Ще излязат с условна присъда или пробация”, коментира Каприел Папазян.

По темата

Точно това се и случи. В съдебната зала адвокатът на двамата мъже заяви, че били провокирани.

„Имало е голяма провокация, препречване на пътя, предпоставки за ПТП, нецензурни реплики, което пък е провокирало агресията от тяхна страна”, заяви адвокат Снежанка Почева.

Приятели на обвиняемите също бяха в залата, за да ги подкрепят.

В крайна сметка биячите на пътя сключиха сделка с прокуратурата. Те се признаха за виновни и бяха осъдени на 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок.

Потърпевшият Каприел не беше доволен.

„Няма да ги оставя. Ще започна със съдебно дело, което се надявам да е с по-добър изход. В момента ги съди държавата, така че няма как да съм доволен”, заяви Каприел Папазян.

Той ще иска обезщетение за нанесения побой и за щетите по автомобила му.