"Фандъкова изпълва на 99% характеристиките, нужни за кандидат-президент", коментира Антон Тодоров

„Мирише на голяма коалиция ГЕРБ – БСП. Не знам дали ще се случи, но в такава страховита ситуация Борисов може би има инстинкта да сподели с някого отговорността. Мирише и на преформатиране на кабинета”, коментира в студиото на „Здравей, България” социологът Първан Симеонов.

„БСП е мъртва. Няма да има коалиция ГЕРБ – БСП, защото няма да остане БСП, докато дойде време да се прави такава коалиция. Те нямат един кмет на областен град. Това е ритуално убийство на сред центъра на България на БСП”, контрира политологът Антон Тодоров.

Кого ще номинира ГЕРБ за кандидат-президент?

По темата

„Борисов няма да бъде кандидат на ГЕРБ за президент. Друг човек ще бъде, те го описаха горе-долу. На мен ми не въртят две имена в главата – Кристалина Георгиева и Йорданка Фандъкова. За мен кандидатът е Йорданка Фандъкова – това, което излъчва тя е „мека сила”. Тя наистина е човек, който изпълва на 99% характеристиките, които са нужни за един кандидат-президент”, добави политологът Антон Тодоров.

„Политиката в България напомня на индонезийско бойно изкуство – Пенчак силат. Това е бой с ножове. Няма начин да тренираш Пенчак силат и да не се нарежеш. Политиката в България е такава”, каза още Антон Тодоров.

„Типаж като Йорданка Фандъкова би се възприел добре. Говореше се и за кмета на Бургас, за Томислав Дончев, кой ле ни беше употребен като име. Не би ме изненадало нищо. Борисов не е изключен вариант, но на него не му се занимава с това. Просто Борисов никога не прави резки движения. Той не на шега не иска хаос. Напоследък се говори много и за Маргарита Попова. Тя има институционален бонус – между една четвърт и една пета от хората заявават доверието си в нея”, коментира социологът Първан Симеонов.

„Маргарита Попова не е подходяща. Тя стигна максимума на своите възможности”, контрира политологът Антон Тодоров.

А какво ще стане с проекта „Белене”?

„Дори да започнат да строят „Белене”, то няма да бъде с български пари. Руското участие там може да бъде минимално. Не изключвам възможността премиерът да договори вариант, който никой не предполага – да се договори с чужди инвеститори. А проектът „Бургас – Александруполис” не е търговски проект и Борисов го знае. Нефтопроект в онзи вариант от 90-те години, няма да има”, на мнение е политологът Антон Тодоров.

Относно номинацията на БСП за ген. Радев за президенстските избори, социологът Първан Симеонов заяви: „Ген. Радев е неразпознаваем засега. Има своите плюсове. Находка е. но ако продължава да си служи с авиационни термини, ще изпадне в ролята на Плевнелиев, който не мина от професионалното към президентското”.

„Ген. Радев е много слаба кандидатура”, изрази мнението си политологът Антон Тодоров.

Целия разговор гледайте във видеото.