Убеден съм, че за момента ГЕРБ нямат кандидатура, заяви той

'Убеден съм, че за момента ГЕРБ нямат кандидат за президент". Това заяви за "Здравей,

По темата

България" лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Относно твърденията, че Реформаторите са склонни да подкрепят кандидат на ГЕРБ, той коментира: "Това не е реалистично по няколко причини. Първата е трайната позиция на ДСБ - ние казваме, че общ независим кандидат е възможен, или поне беше възможен. Тук идва втората причина - малоумно поведение е да си пуснеш слогана преди да обявиш кандидата си за президент".

"Дори някой в Реформаторския блок да е искал общ кандидат-президент с ГЕРБ, той би следвало да се почувства унизен от това, че кандидатът го няма, а слоганът го има", категоричен бе Кънев. 

Той посочи, че в момента в Реформаторския блок има три "видимо равностойни" кандидатури - на Трайчо Трайков, Велислав Минеков и Гроздан Караджов.

Относно екстрадирането на турския бизнесмен Абдуллах Бююк той заяви: „За мен българският закон беше нарушен – за мен и като човек, и като юрист. Абсурдно е България да се поддава на едностранен рекет". 

По повод унищожителния пожар в тютюневите складове в Пловдив Кънев изрази мнение, че огънят е бил умишлено предизвикан и че зад него стои "мощен икономически интерес".