Според очевидци мъжът на възраст 55-60 години държи кутия, от която стърчат проводници

Руски граждани, обявил се за банкрутирал бизнесмен, заплаши да взриви клон на банка в центъра на Москва. Според очевидци мъжът на възраст 55-60 години държи кутия, от която стърчат проводници. Кутията е обвита с жълт скоч. На местопроизшествието бързо пристигнаха полиция, спецчасти, бърза помощ и пожарникари. Впоследствие мъжът поиска преговори с полицията.

„Той закачи лист, на който е написано, че иска преговарящи и сам поиска да бъде извикана полицията“, разказаха служители на клона.

Мъжът обясни, че е предприемач от Подмосковието и доскоро е произвеждал медицинска продукция. Той каза, че е фалирал преди известно време и иска „да се създаде институция за банкрутирали физически лица“.

Според полицията нападателят е роденият през 1961 г. Арам Петросян. Първоначално той пусна три жени. В банката останаха още няколко души. Банкови служители, които са успели да напуснат сградата, разказаха, че мъжът цял ден е седял на пейка близо до банката и се е поинтересувал кой е управител на този банков клон.

По-късно бяха освободени всички заложници.

"Вътре остава само групата, преговаряща с похитителя, но повече заложници няма", казаха от полицията.

У нападателя не е имало взривно устройство. Окачената на врата му кутия се оказала пълна със сол. Още няма подробности как се е стигнало до тази развръзка.

Един от заложниците, който се е намирал в нападнатия банков клон, е бил заместник-главният редактор на ТАСС Глеб Брянски.

"Похитителят нямаше вид на жесток престъпник, а на отчаян човек. Той силно нервничеше, постоянно се извиняваше на заложниците, много пушеше", разказа Брянски.