Това стана докато робот на отряд сапьори работеше по обезвреждането му

Взривно устройство избухна в щата Ню Джърси рано тази сутрин, докато робот на отряд сапьори работеше по обезвреждането му. Експлозивите се намирали в раница до железопътна гара.

„В раницата е имало няколко взривни устройства. По време на обезвреждането, едното от тях е експлодирало. С обезвреждането на останалите общо четири устройства работят ФБР и щатската полиция”, обясни Крис Болуейдж, кмет на град Елизабет.

Засега властите не виждат връзка между случилото се в Ню Джърси и инцидента в Манхатън, където при експлозия на самоделно устройство бяха ранени 29 души.

СНИМКИ ОТ ОПЕРАЦИЯТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

По темата

Видео:Ruptly

Недалеч от мястото на взрива беше намерено друго устройство от тенджера под налягане, мобилен телефон и коледни лампички. Никой не е поел отговорност за нападенията, а властите обявиха, че не виждат следи към международен тероризъм. 

Всичко това се случва, докато в Ню Йорк се събират държавни и правителствени ръководители от цял свят за Общото събрание на ООН. Форумът започва със среща на върха на световната организация, посветена на миграцията. За участие в дискусиите в Ню Йорк е и българският президент Росен Плевнелиев. Той ще направи изказване днес на срещата за бежанската криза, а в четвъртък ще говори и пред Общото събрание.