Взехме правилното решение, убеден е зам.-председателят на ГЕРБ

„Смятам, че взехме правилното решение за кандидат-президента на ГЕРБ. Цецка Цачева се държи изключително устойчиво”, заяви в студиото на „Здравей, България” заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

По темата

„През лятото, когато говорихме за първи път за възможния вариант за кандидат-президент на ГЕРБ, Цецка Цачева беше предложение на Бойко Борисов. Когато говорихме във формат Изпълнителна комисия, всеки имаше възможност да даде своите доводи за последните четирима, които бяха обсъждани – Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Цецка Цачева”, обясни Цветанов. 

"Цецка Цачева има брилянтни познания в правото, тя е и един безупречен председател на парламента”, подчерта Цветанов. 

Запитан за миналото на Цачева в БКП, Цветанов заяви: „Към 1989 година почти всички хора, които са били на една достатъчно зряла възраст, са били членове на БКП. Това е било съвсем закономерно в онзи период. Тя е била член на БКП”. 

Цветанов коментира и клипа, който се появи в публичното пространство преди няколко години, на който се вижда как Цецка Цачева пее на партийна вечеря. 

„Всеки от нас в личния си живот има компании, в които прекарва прекрасно. Понякога може би сме малко по-освободени, когато участваме в такива мероприятия”, заяви той и добави:

„Тя е душата на компанията, тя винаги е много активна и много готина. Цецка Цачева е невероятен човек и който не я познава, може само да съжалява. Тя е човек, който винаги иска да помогне и винаги се е отнасяла с голяма отговорност към задълженията, които е изпълнявала в партията”. 

„Изборът и номинирането на Йорданка Фандъкова щеше да бъде отново дезертьорство, защото само преди една година имахме кметски избори и Фандъкова пое ангажимент да изпълни програмата си”, каза още Цветанов. 

Цецка Цачева действително е една достойна и една грижовна майка”, подчерта той.