Според нея избираемият кандидат ще бъде този, когото българските граждани посочат

„В ГЕРБ израснахме не малко имена, които могат да се справят с тази задача – да бъдем издигнати за кандидати за президент. Разбира се, много е важно да се държи сметка за компетентностите и фукциите на държавния глава. Смятам, че според правомощията по Конституция, отговарям на профила да бъда такъв кандидат. Затова се съгласих и приех номинацията. Избираемият кандидат ще бъде този, когото българските граждани посочат. Тръгвам със самочувствие и увереност от наученото в българския парламент”, коментира Цецка Цачева в интервю пред лора Крумова.

По темата

„Това, което стартира днес, ми е познато. В този смисъл не изпитвам промяна. Това, че съм жена не е минус, а е още по-голяма отговорност. Ако стана президент, ще се ръководя изцяло от Конституцията. Не мога да кажа отсега дали ще търсим подкрепа, ако стигнем на втория тур”, добави тя.

А притеснява ли се да представя страната ни на български език (бел.ред. Цецка Цачева говори два чужди езика - немски и руски, но не знае английски)?

„Решенията се взимат винаги на майчиния език. Не е проблем, че нямам филологическо образование”, коментира Цецка Цачева.

Тя подчерта, че се радва на пълна подкрепа от страна на семейството си в нелекия път, който ѝ предстои да извърви.

Цялото интервю на Лора Крумова с Цецка Цачева гледайте във видеото.