NOVA ALPHA INDEX ще мери периодично доверието на българите в политическата система и обществените нагласи по горещи теми и проблеми

NOVA ALPHA INDEX е най-новият съвместен проект на най-голямата медийна група в България Нова Броудкастинг Груп и една от най-авторитетните агенции за маркетингови и социологически проучвания в страната Алфа Рисърч. Проектът е първият по рода си за българския пазар и включва поредица от проучвания, които ще се изготвят от социолозите на Алфа Рисърч по поръчка на Новините на NOVA. 

NOVA ALPHA INDEX стартира с национално проучване в седмицата преди първия тур на президентските избори и експресно проучване преди балотажа. Резултатите ще прогнозират какви са обществените нагласи и какви са шансовете на всеки от кандидатите да бъде следващият президент на България. В рамките на партньорството между Нова Броудкастинг Груп и Алфа Рисърч ще бъдат направени поредица проучвания по поръчка на Новините на NOVA по конкретни актуални теми, които вълнуват обществото, извън регулярното измерване на степента на доверие на българските граждани към институциите, политиците и кандидатите за изборни позиции в държавата.

По темата

"Взаимодействието между медия и агенция за изготвянето на представителни социологически проучвания е утвърдена световна практика, която гарантира достоверност на данните и обективно отразяване и информиране на аудиторията. Този модел на съвместна работа се използва главно за стратегически важни за обществото теми, извънредни събития, избори и преди всичко измерване на доверието към политически партии, политици и институции", коментира в "Здравей, България" Боряна Димитрова, управляващ партньор в Алфа Рисърч.

"NOVA ALPHA INDEX е проект, в който професионалната журналистика и професионалната социология се обединяват с една обща кауза, за да предоставят адекватна и достоверна картина на тенденциите в обществото. Без внушения. И без манипулации", допълва Дарина Сарелска, директор "Новини и актуални предавания" в Нова Броудкастинг Груп.

Това е поредното стратегическо партньорство, с което NOVA затвърждава ключовата си роля в откриването и проследяването на важните за обществото теми, изследването на обществените настроения и обективното и достоверно отразяване на значимите събития от страната и чужбина.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпратите и снимки и видеоматериали.