Трябва да има електронно гласуване, подчерта той

Дали ще направя партия и по какъв начин ще реагирам, зависи от това как изглеждат обстоятелствата оттук нататък”, заяви Слави Трифонов в първи си коментар след края на изборния ден. 

СНИМКИ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ТУК

По темата

„Изумително е, че над 3 милиона души са решили да гласуват на този референдум. За мен това е нещо, което ме натоварва с изключителна отговорност, защото ние сме инициатори. Аз го осъзнавам, оценявам го и правя това, което позволяват законът и Конституцията”, каза още той.

„В крайна сметка ние победихме тази система, която е направена така, че да няма референдуми”, подчерта Слави Трифонов. 

"Трябва да има електронно гласуване. Отвратително беше това, което се случи. В България видимо 12 000 секции не стигат. Електронното гласуване трябва да е чрез модерните технологии, всеки един трябва да може да гласува чрез телефона си", каза още той и добави: 

"Бройката на депутатите е голяма и полицейските шефове трябва да се избират по желание, но нашите инициативи ще се случат съобразно подкрепата, която имаме от българския избирател, а тя видимо е голяма. Това е голяма отговорност и нито ще спра дотук, нито ще си позволя това да е просто част от някаква публичност, то ще бъде с реален ефект", добави той. 

„С гласуването на този референдум политическата класа получи оглушителен шамар от своя суверен, от своя началник. Това са над 3 милиона човешки съдби, които показаха на политическата класа, че искат те да бъдат управляващите, както е редно, а политическата класа да са техни служители. Не може политическата класа да не се съобрази”, коментира Слави Трифонов. 

Кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук