И двамата започват политическата си кариера след като преуспяват в бизнеса – единият като медиен, а другият като имотен магнат

Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони твърди, че приликите между него и новоизбраният президент на САЩ са „очевидни”, съобщи BBC, цитирана от БГНЕС.

По темата

„Има очевидни прилики между нас с Тръмп, макар и историята ми на предприемач да е по-различна от неговата”, казва Берлускони в интервю за италианския ежедневник „Кориере дела сера”. Причина за въпроса на журналиста беше създаденото от италианците и бързо разпространяващо се в социалните мрежи определение – „Тръмпускони”.

Пред медията италианският политик не навлиза в повече детайли какви точно са сходствата му с президента, но от BBC припомнят, че и двамата започват политическата си кариера след като преуспяват в бизнеса – Берлускони като медиен, а Тръмп като имотен магнат.

Освен това и двамата са били обект на съдебно преследване, но за разлика от Берлускони, настоящият президент на САЩ има чисто съдебно минало.

На 70-годишна възраст, човекът, който победи Хилари Клинтън в президентската надпревара тази седмица, е един от най-известните и колоритни милиардери в Америка, със състояние от 3.7 млрд. долара, според бизнес списанието „Форбс”.

Берлускони, който е на 80 и изкара четири мандата като премиер преди повдигнатите срещу него обвинения през 2013 г. и 2015 г., пък притежава 5,9 млрд. долара