Тя ще бъде разгледана от депутатите идната сряда

Премиерът Бойко Борисов внесе оставката на правителството в деловодството на Народното събрание. Тя ще бъде разгледана от депутатите идната сряда.

По темата

Кабинетът ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство, а в писмото си до депутатите Борисов се ангажира да  осигури приемственост в управлението на страната.

В неделя вечерта Бойко Борисов заяви, че ще подаде оставката на правителството, заради загубата на президентските избори. „Има нова политическа ситуация в България. Става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство в този парламент“, коментира той. 

"Виждам много грешки в ГЕРБ, само че ние сме партия, която се учи от грешките си, вземаме си поуки. Аз винаги съм бил част от народа и всеки сигнал го усещам с кожата си. На тези избори хората ни казаха: "Нещо не е както трябва", заяви премиерът.

Борисов обясни, че ГЕРБ ще върне и мандата за съставяне на служебно правителство, който ще получи като най-голямата парламентарно представена политическа сила и ще подкрепи идеята да отпадне държавната субсидия за партиите. 

Цялото изказване на министър-председателя в неделя вечер гледайте тук: