Делото срещу депутата от ДПС тръгна в съда

Тръгна делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали. Той е обвинен в хулиганство на пътя и оказване на съпротива на полицай.

По темата

Защитата поиска връщане на делото в прокуратурата заради процесуални пречки. Аргументът беше, че Методиев не разбирал обстоятелствата, в които го обвиняват, и не могъл да си осигури своевременна защита. Съдът отхвърли това искане.

В хода на процеса стана ясно, че Бат Сали е пращал есемеси на шефа на районното в Костенец Васил Попов, за да иска двамата да си поговорят за инцидента с футболния отбор.

"Васко, чух се с Костов да му покажа снимковия материал как служителите му си трият отличителните знаци. По моите констатации, той иска уволнение на тези служители и на тяхното ръководство. Не разбирам защо не ми вдигаш. Искам с теб да се оправя, за другите не ме е грижа", гласи едно от съобщенията.  

Попов обясни, че не знае кой е въпросният Костов ( бел. ред. - главният секретар на МВР се казва Георги Костов).

"Каза, че ще ни уволни. Излезе, размаха картата си и каза, че е депутат. Каза ми да не пиша акт на лицето и започна да се кара. Разпореди на момчетата около нас да ни снимат с телефони. Заплаши ни, че ще останем без работа. Той се чувстваше безнаказан", разказа полицаят Валентин Славеев Георгиев по време на делото.

Бат Сали е обвинен, че на 1 май тази година е заплашвал с уволнение полицаи, които спрели за проверка футболния отбор на Самоков и поискали да пишат акт на единия от футболистите, защото нямал лични документи. След като служителите на реда не се поддали на заплахите му, той звъннал на шефа на полицията в Костенец Васил Попов, който обаче отказал да му съдейства. Преди свадата с полицаите Бат Сали влязъл в Костенец с джипа си, като направил тройно изпреварване на забранен участък и не се подчинил на полицейското разпореждане да спре.

Снимки: Десислава Георгиева, NOVA