В повечето комисии на първо гласуване бюджетът е подкрепен, уточни тя

По темата

"Парламентарната група на ГЕРБ стои зад мен. Няма да подавам оставка". Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева, запитана дали ще подава оставка като председател на Народното събрание.

 „Цялата парламентарна група единодушно застава зад г-жа Цачева. Това е легитимният председател на 43-тия парламент и тя получава нашата парламентарна подкрепа от всички народни представители“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Пред журналисти Цачева уточни, че утрешното заседание на парламента ще започне в 14.00 часа с единствена точка - гласуване оставката на премиера Бойко Борисов и неговия кабинет.

"Предвижданията ми са, че в четвъртък започваме с бюджетите на Здравната каса и на НОИ, както и законът за държавния бюджет. В петък продължаваме с дебатите, вероятно няма да ни стигне времето и по трите бюджетни закона”, каза Цачева.

„В повечето комисии на първо гласуване бюджетът е подкрепен, с изключение на Правна комисия. Утре до обяд заседават още три комисии”, информира още Цачева, цитирана от БГНЕС. 

На пресконференцията след загубата си на президентските избори тя заяви, че е готова да се оттегли от поста си, ако нейните съпартийци в парламента поискат това. Припомнете си.