Тя обвини правителството в оставка, че е предало националния интерес

"Причините за бунта са неадекватната политика на правителството на Бойко Борисов в оставка, по темата "бежанци" и нежелание да се чуят разумни аргументи от опозицията, кметове, населението. Най-важното е как да се действа оттук нататък, за да се гарантира сигурността на българските граждани", заяви от парламентарната трибуна в декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

СЛЕД БУНТА: КАК ИЗГЛЕЖДА ЛАГЕРЪТ НА БЕЖАНЦИТЕ ОТВЪТРЕ (СНИМКИ)

Тя обвини кабинета в оставка, че под натиска на Европа и срещу 160 млн. е предал националния интерес и е приел постановление за трайно настаняване на бежанци в общините, като "държавата им гарантира финансова и социална права, каквито не гарантира на собствените си граждани".

Борисов: Екстрадираме първите афганистанци още през декември (ВИДЕО)

„Не защитихте националния интерес, а изпълнявахте решения на външни началници и сменяхте позицията на България в зависимост откъде задуха вятърът. Борисов отиде по тази тема при Ердоган и се обяви за безвизово пътуване на турските граждани. Вчера след като в Европа се повдигна въпросът за замразяване на преговорите за приемане на Турция в ЕС, той обърна говореното си и каза, че е притеснително за всеки демократично мислещ човек случващото се там, но то беше същото и преди три месеца по време на посещението му”, каза още лидерът на БСП.

СЛЕД БУНТА НА БЕЖАНЦИТЕ: Изпращат още 30 жандармеристи в Харманли