Част от бежанците ще бъдат изолирани по границата

Главният организатор на това, което се случи в бежанския център в Харманли снощи, е разпознат. Той е задържан, а преди време е задържан и в Германия за разпространение на наркотици, бил е експулсиран от там. От четири месеца е в България и за това време е създал тази организация. Това съобщи министър-председателят в оставка Бойко Борисов, който посети бежанския лагер в Харманли.

По темата

По думите му подобни бунтове са били организирани и в центровете в други държави, а целта е да има огромен натиск, за да се преместят по-бързо големи маси хора в цяла Европа.

БОЙКО БОРИСОВ В ХАРМАНЛИ – СНИМКИ 

"Това, което се случи снощи, е голям мотив за всички, които настояваха да не се преминава към центрове от затворен тип", каза премиерът в оставка.

"Не искам да деля хората на националности – срещнах се и с едните, и с другите. Има едни, в очите на които не мога да опиша какво видях. Те са с деца, с жени, бягат от ракетите. За пореден път призовавам хората и в Москва, и във Вашингтон, да се спре тази война", добави той.

СЛЕД БУНТА: ЛАГЕРЪТ В ХАРМАНЛИ ОТВЪТРЕ

Борисов подчерта, че има и такива бежанци, които считат, "че сме им длъжни, че са намерили стадо без кучета. По различен начин ще се отнасяме към тях. Максимално бързо ще се търси начин да се екстрадират". 

БУНТ В БЕЖАНСКИЯ ЦЕНТЪР В ХАРМАНЛИ (ГАЛЕРИЯ)

До четвъртък ще бъдат завършени всички съоръжения в центъра за бежанци.

"Ще изолираме тези, които не искат да спазват правилата", категоричен е Борисов. Той уточни, че те ще бъдат изпратени в стари казарми по границата. 

Междувременно Районната прокуратура в Харманли повдигна обвинение на 18 бежанци от лагера в Харманли след снощните размирици там.