Причината е превантивна мярка

Стоянка Мутафова остава в болницата до понеделник. Въпреки желанието на актрисата да излезе на сцената още утре в спектакъла "Госпожа Стихийно бедствие" - това няма да се случи. Причината не е влошено здравословно състояние, а превантивна мярка - съобщиха за NOVA от лечебното заведение.

По темата

94-годишната любимка на поколения българи се възстановява бързо - категорични са лекарите. Но ще я оставят под наблюдение поне още ден. Многобройните й почитатели не са изгубили надежда, че утре вечер госпожа Стихийно бедствие ще е на сцената. И всички с билети не спират да питат - ще има ли представление.

В крайна сметка обаче спектакълът бееш отменен. Новината дойде от колегите на Стоянка Мутафова в спектакъла.

„Ако зависи от нея утре вечер щеше да излезе за няколко часа, да изиграе и да се върне в болницата. Но знам, че в неделя няма доктори, на които да каже тя: "Ще бягам да играя", обясни Николай Атанасов – Шуши, режисьор и актьор.

„Знам със сигурност, че много й се играе и ще играе. Докторите са единствени, които да кажат кога е най-подходящо тя да играе”, разказа актрисата Ирен Кривошиева.

Новата дата за спектакъла "Госпожа Стихийно бедствие" е 10 януари. Актьорите вярват, че никой няма да се разсърди заради промяната.

А другото, още непланувано, но сигурно представление, е на 2-ри февруари.

„22 години досега аз знам, че на 2-ри февруари съм зает, имам някъде представление, защото тя чества рождения си ден винаги на сцената”, добави Николай Атанасов – Шуши, режисьор и актьор.