На 14 януари представлението на Александър Морфов ще се играе благотворително

Народният театър „Иван Вазов” ще посвети представлението на „Хъшове” на 14 януари 2017 г. на пострадалите от трагедията в Хитрино. Приходите от спектакъла на Александър Морфов ще бъдат дарени изцяло за благородната цел. 

По темата

В „Хъшове” участват едни от най-любимите български актьори - Валери Йорданов, Деян Донков, Руси Чанев, Валентин Ганев, Валентин Танев, Рени Врангова, Христо Петков, Пламен Пеев, Теодор Елмазов, Стоян Алексиев, Деян Ангелов, Дарин Ангелов и други.

С тази благотворителна инициатива Народният театър се включва в кампанията за подпомагане на пострадалите от институции и дейци, свързани с изкуството и културата.

Освен с благотворителното представление на „Хъшове”, Народният театър ще се включи в набирането на средства за жителите на Хитрино и с голяма изложба-аукцион, която ще бъде открита същия ден във фоайето на театъра. В нея със свои творби ще се представят известни български художници, а приходите от продажбата също ще бъдат предоставени за кампанията.

NOVA се присъединява към националната дарителската кампания на Българския червен кръст за събиране на средства за Хитрино. 

Желаещите да помогнат могат да го направят със SMS на телефон 1466. Стойността на един SMS е 1 лев. 

Има и дарителска сметка, на която може да се превеждат средства за пострадалото село: 

IBAN: BG64UNCR 76301078660913 
BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Български Червен кръст (за преводи от България);  Bulgarian Red Cross (за преводи от чужбина)

ОТКРИТА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ НА ОБЩИНА ХИТРИНО

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF
"ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД