Движението по нея беше преустановено заради двуметрови преспи в петък

Забраната за движение на камиони на магистралата от Ниш към Лесковац е отменена, вече няма застой в движението, съобщи днес сръбският министър на транспорта Зорана Михайлович, цитирана от сръбския вестник "Блиц" и БТА.

Тя каза, че движението постепенно се нормализира и не очаква проблеми, каквито имаше вчера и през изминалата нощ. Министърът каза, че магистралата е отворена за движение на камиони и други автомобили от Белград до Ниш и от Ниш до Лесковац.

Остава в сила забраната за движение на автобуси и камиони с ремаркета в отсечката между Алексинац и Ниш. Все пак тя напомни, че колите трябва да са със зимна екипировка и призова, ако няма пряка необходимост, да не се тръгва на път.

Двуметрови преспи на магистралата за Ниш (СНИМКИ)

През нощта 48 снегорина са чистили тази отсечка от магистралата, а министърът поиска допълнителна помощ, за да остане пътят проходим.

Всички първостепенни и второстепенни пътища са проходими, проблеми има по третокласните пътища, съобщи директорът на предприятието "Пътищата на Сърбия" Зоран Дробняк. Той посочи, че в цяла Сърбия, с изключение на района около Белград, вали сняг и има доста преспи в района на Зайчар в източна Сърбия.

5 българи пострадаха при верижна катастрофа край Ниш (ВИДЕО+СНИМКИ)

Движението в посока към Пирот, където вчера стана верижна катастрофа, е нормализирано. Пътищата към курортите Златибор и Копаоник са проходими.

От сръбския Автомобилен съюз предупреждават, че в района на Димитровград, Ниш, Лесковац, Куршумлия и Вране трябва да се очакват истински зимни условия, за което допринасят и силният вятър, намалената видимост заради бурята и снежните наноси.

Каква е прогнозата за времето във Вашия регион може да видите ТУК