Още трима българи са ранени при друга катастрофа край Ниш

Най-малко 17 души, включително 6 деца, са ранени във верижна катастрофа на изхода от Ниш на магистралата за Белград. Линейки транспортират още ранени. Ударили са се 30 превозни средства, пише БГНЕС.

СНИМКИ ОТ ВЕРИЖНАТА КАТАСТРОФА ВИЖТЕ ТУК

Петима от ранените в инцидента са българи, съобщава Радио и телевизия Сърбия /РТС/. По техни данни нараняванията на сънародниците ни са леки.

Поради лошите метеорологични условия в района има задръствания, властите вземат мерки за нормализиране на движението.

СНИМКИ ОТ ЗАСНЕЖЕНАТА МАГИСТРАЛА ВИЖТЕ ТУК

При друга катастрофа край Ниш са ранени още трима българи, предава РTC, но не дава подробности за инцидента и за състоянието на пострадалите.

Междувременно от МВнР съобщиха, че магистралата Ниш-Белград е затворена и в двете посоки в района на пътен възел “Трупале” заради големи снегонавявания. На места снежните преспи са достигнали до два метра. Част от движението е пренасочено към стария път през град Алексинац.

От МВнР препоръчват на българските граждани да се въздържат от пътувания в тази част на Сърбия, докато пътната обстановка не бъде нормализирана.

Българските граждани могат да се информират за актуалното състояние на пътищата и ГКПП на интернет страницата на Автомобилния съюз на Сърбия.