Актьорът ги обвинява в куп нарушения

Холивудската звезда Джони Деп съди своите бивши мениджъри за милиони долари, които е загубил заради тях в най-доходоносните години от своята филмова кариера, съобщава БТА.

По темата

Актьорът сигнализирал за действията им Върховния съд в Лос Анджелис с иск за 25 млн. долара. Мениджърите не плащали редовно данъците на звездата, давали неразрешени кредити и правили неоправдано високи разходи за охрана и други услуги.

Обвиняемите определиха действията на Деп като „постановка" и заявиха, че досега актьорът не е имал никакви оплаквания за работата им. Те правили всичко по силите си, за да предпазят Деп от безотговорните му и разточителни харчове.

Адвокатите на звездата от „Карибски пирати" обвиняват мениджърите Джоел и Ранди Мандел, че са получили 28 милиона долара за услугите си в период от 16 години, докато са управлявали финансите му. Те непрекъснато прикривали истинското им състояние.

Заради ненавременно платените данъци Деп трябвало да плати 5,7 млн. долара наказателни лихви.

Холивудската звезда научил за финансовите си проблеми, едва след като си наел нова компания с финансови мениджъри през март 2016 г.