Какво кара светски личности да се посвещават на вярата?

Светски личности отдават живота си на църквата. Някаква нова мода ли е това или избор, продиктуван от истинската вяра и желанието за служение на Бога и църквата? Какво кара един бивш директор на Агенцията по заетостта да стане иподякон? И защо бившият транспортен министър Кристиян Кръстев решава да вземе участие в посвещаването?

По темата

ова ме доближава до служението с Бога. Сега, когато съм в храма с всички тези хора виждам по някакъв начин човешките съдби, които се прожектират в техните молитви. Това ми помага да намеря някакъв баланс - все пак за мен вярата е извор на любов и хармония", споделя Кръстев.

Той далеч не е единственият, познат от светските среди човек, отдаден на Бога. Наскоро ексминистърът помогна в подстригването на единствения български шампион по карате до - Димитър Додоранов и бившия шеф на Агенцията по заетостта Асен Ангелов.

Той е доктор по финанси, икономист, преподавател в няколко университата в и извън България. А през свободното си време е водолаз и тенисист. Той е човекът, който пое българската Агенция по заетостта, когато ЕК искаше да я закрие.

Още по темата гледайте във видеото.