Настояват да получат неизплатените си заплати

Над 100 шивачки от италианските обувни цехове в Дупница излязоха на втори протест с искане за изплащане на изработеното във вече обявена във фалит фирма. Италианският пълномощник в петък ще каже как ще изплати заплатите на шивачките, предаде БГНЕС .

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

Според Васил Ватрачки, организатор на втория протест, започнал след края на работния ден в 16 ч., фирмата дължи на 146 шивачки 260 000 лв. за заплати за месеците август и септември, без ваучерите за храна и обезщетение за неползваните отпуски. След като фирмата фалирала, от 5 октомври м.г. работничките се прехвърлили в други фирми, също в промишлената зона на Дупница. А пълномощният управител на фалиралата фирма Луиджи Каприоти регистрирал втора фирма. Според неполучилите заплатите си, в нея работят само петима души.

Малко след като започна протестът, в Дупница пристигна омбудсманът Мая Манолова. След кратък разговор в протестиращите, тя влезе на преговори с управителите на фалиралата фирма.

В 17.40 в цеха, но през задния вход – пристигна пеш и самият Луиджи Каприоти, посрещнат с освирквания и обиди от бившите работнички, които скандираха и „мафия, мафия”.

В 18 ч. излезе и Мая Манолова, която обясни на протестиращите, че в 10:00 часа в петък пълномощният управител Луиджи Каприоти ще им обясни как ще си получат дължимото. По същото време обаче те са на работа.

Протестът на шивачките бе охраняван от над 20 полицаи.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес