Преди дни 11-годишното момче е диагностициран с три тумора в мозъка

Стотици перничани в битка за живота на онкоболно дете. Преди дни 11-годишният Георги е диагностициран с три тумора в мозъка. За първата фаза на лечението му в Турция са необходими близо 200 000 лева. 

По темата

Каузата обедини жителите на Перник, някои от които дори разпродават лични вещи, за да подкрепят семейството.

На 27 февруари Георги има рожден ден, но вместо торта и подаръци очаква първата лъчетерапия в Турция. Едно обикновено главоболие се е оказало вестоносец на най-страшната диагноза - тумор. Не един, а цели три.

Засега туморите не са изследвани, защото процедурата може да парализира момчето. Въпреки рисковете надежда все пак има, казват лекарите. Това е достатъчно за Денис - приятел на семейството, който без да се замисли, обявява за продан най-ценното, което притежава - колата си. С този автомобил Денис участва в драг състезания. Именно там се запознава с Георги и баща му.

Към каузата се присъединява и Али. Два дни дюнерджийницата му ще работи само за Жоро, а оборотът ще бъде даден на близките му. В събота работниците от тази тенекеджийница също ще работят в името на това детето да се оправи. 

Няколко ресторанта и фризьорски салона в Перник също са решили да дадат дневния си оборот за лечението на момчето. Във Facebook групата "Помощ за Жорко" всеки ден десетки потребители  публикуват обяви, с които разпродават личните си вещи в името на един човешки живот. 

Ако желаете да помогнете, можете да преведете пари на следната банкова сметка:
IBAN:BG98FINV91501316905961
BIC FINVBGSF 
Георги Георгиев Валентинов

Репортер: Ивомира Пехливанова