То е настанено в "Пирогов" с опасност за живота

По темата

2-годишно момченце е в тежко състояние след побой, нанесен от собствената му майка. То е настанено в "Пирогов" с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Малкият Васил е в кома, с оток на лицето, главата и кръвонасядания по главата. 

Засега не се налага хирургична намеса, съобщиха от болницата.

Побоят е станал в ромската махала в Ихтиман, където Васил и майка му - 22-годишната Ангелина Цонева, били на гости. Момченцето настоявало да излезе навън, което ядосало до такава степен майката, че тя започнала да блъска главата на детето в стената.

Първоначално Ангелина заявява прд лекарите, че Васил е паднал от леглото си. По-късно обаче, пред наблюдаващия случая прокурор, признава за сторреното и описва как точно е причила животозастрашаващите травми на сина си.

Две експертизи доказват, че жената е добре психически и е пребила детето съзнателно.

Близките на Ангелина отричат тя да е агресивна. Няма и свидетели на случилото се.

Това не е първият случай на малтретиране на детето от страна на майка му.  Първият жесток побой се случил, когато Васко бил на 6 месеца. Ангелина го пребила в болницата в Пазарджик, където били заради бронхопневмония. 

Тогава момченцето е изведено от дома си и настанено в приемно семейство. Половин година по-късно обаче социалните решават, че жената се е поправила и й връщат детето.

Майката е задържана за 72 часа, а в понеделник се очаква съдът се очаква да гледа мярката й за неотклонение.

Ако при процеса бъде призната за виновна, може да получи от 2 до 10 години затвор.