В събота американският президент отправи директни обвинения към своя предшественик

В събота американският президент Доналд Тръмп директно обвини своя предшественик Барак Обама, че го е подслушвал през октомври миналата година. Наложи се ФБР да обяснява, че такова нещо не се е случвало и държавният глава на САЩ няма от какво да се притеснява, но защо изобщо се стигна до тази ситуация? 

По темата

В четвъртък миналата седмица в своето вечерно предаване радио водещият Марк Левин развива теорията, че Барак Обама целенасочено е подкопавал кампанията на Доналд Тръмп. Той дори нарича действията на предишния американски президент "тих преврат" и критикува Обама за "полицейската" тактика, която е използвал. 

Марк Левин дори настоява в американския конгрес да започне разследване на действията на Обама по време на президентската кампания. Източниците, на които той се позовава обаче, са...други медии. Водещият използва статии в  "New York Times" и  "Washington Post", за да подкрепи теорията си. 

На следващия ден Джоел Полак от сайта "Breitbart" публикува "разширена версия на случая". Ето и какво пише Полак: "Администрацията на Обама е поискала и в крайна сметка е получила разрешения за подслушване на кампанията на Тръмп и е продължила да следи действията на екипа на Тръмп, след като не са открити доказателства за извършени нарушения". 

Според CNN статията, публикува "Breitbart" "започва да циркулира в Западното Крило на Белия дом" и така информацията стига до Доналд Тръмп и в събота той публикува няколко туита, в които остро критикува своя предшественик и дори заявява: "Обама е подслушвал телефоните ми през октомври". 

CNN коментира, че няма доказателства, с които тази теория да бъде подкрепена, а "Washington Post" напомня, че Марк Левин не за първи път използва думите "тих преврат" и не за първи път критикува Обама.