Запознайте се с кмета на Бошуля

Мъж, уволнен преди 27 години, дочака да бъде възстановен на работа. И мъж, изгонен през 90-та година от милицията, днес се връща в полицията.

Запознайте се с кмета на Бошуля. Любен Христосков, на 54 г. Уволнен през 90-та от милицията, сега ще се върне в полицията. 

„Това ми е кармата на мен. Аз съм закърмен да бъда полицай и искам да работя за обществото, но пак като полицай”, заявява Любен.

Преди 27 години той е уволнен, защото се прибира от Германия с подарен от приятели автомобил.

„В неформален разговор с помощник кадровик Марков, той ми каза: „За мен ти си немски агент”. На мен това ми прозвуча страшно, после си казах, че този човек си мисли, че аз съм дал една информация, която аз няма откъде да знам, защото бях един старшина”, разказва Любен.

Уволнен е за уронване на престижа на МВР.

„По същото време бях студент във висшето военно училище”, разказва Любен.

Уволнението спира и образованието му. Така Любен се озовава на улицата. Но успява да си стъпи на краката. Започва бизнес, а после става кмет на родното си село. Изкарва 4 мандата и дочаква решението на административния съд, с което уволнението му е обявено за нищожно и той трябва да се върне в МВР,

„Другата седмица до сряда трябва да съм встъпил в длъжност. Колелото е задвижено”, заявява Любен.

Колело, на което са му били нужни 27 години.

„Толкова година винаги съм се борил с правото, защото знаех, че аз не съм нарушил закона, не съм измамил. Това просто е едно клеймо, докато умра. Е защо да нося кръста без вина, редно ли е?”, пита  Любен Христосков.