Кои други ключови кандидати няма да влязат в Народното събрание?

Владислав Николов е кандидатът, който измести чрез преференция бившия председател на парламента Цецка Цачева. Вече се вижда като депутат.

„Мисля, че като са дали толкова хора глас за теб, не можеш да ги предадеш, а и като са толкова много тези хора, не мисля, че някой ще го направи”, коментира Владислав Николов.

Момчето от Червен бряг - така нарича себе си другият новоизбран депутат Пламен Тачев, който също се нареди пред Цачева.

По темата

„Аз също казвам, че съм в ГЕРБ от 1981 година, от когато датира приятелството ми с Бойко Борисов, от тепиха. Ние с г-н Борисов сме били всичко, което могат да бъдат едни мъже в живота - приятели, бизнес партньори. Животът ни срещна в школата на МВР, факултет, pожарната”, коментира Пламен Тачев.

Всъщност за Тачев това ще е четвърти мандат в Народното събрание. Той не планира да отстъпи мястото на Цачева, а от ГЕРБ са категорични, че няма да се намесят.

Разместване заради преференциите не подмина и БСП. Чавдар Велинов е под номер 10 в листата. Същият е и номерът на Левицата в бюлетината. И много хора са отбелязали и двете числа. Сега - на 70 години ще стане депутат и е категоричен - не би отстъпил мястото си.

Синдромът 10/10 размести листата на Левицата в още няколко града в страната. Удар в десетката направи Георги Стоилов от Русе. На 36 години с две висши образования. В момента не работи, но има реален шанс новото му работно място да е в парламента. БСП в Русе трябва да получи поне два депутатски мандата.

Феноменът 11/11 пък праща в следващия парламент бившия кмет на Пловдив Спас Гърневски. Той беше 11-и в листата на ГЕРБ, която се яви на изборите под номер 11 в общата бюлетина. Така щастливите единици пратиха Спас Гърневски веднага след водача Бойко Борисов и изместиха от второто място Менда Стоянова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.