Бойко Борисов ще е премиер, категоричен беше той

„За кратко се видях в Бойко Борисов. Поздравих го и му препоръчах в програмата на ГЕРБ да залегнат няколко приоритета, които да се изпълнят докрай. Единият е да се завърши магистрала „Хемус”. Вторият приоритет е средното образование. Третият е влизане в чакалнята на Еврозоната. И последно – преговорите по Brexit започват и трябва да се защитят интересите на българите там”, каза в предаването „Здравей, България” Симеон Дянков, бивш министър на финансите. Той е на конгреса на ЕНП в Малта за темата Brexit.

По темата

Според него алтернативите за коалиция не са добри. „За доброто на страната е да има широко правителство, включително с Патриотите”, заяви той.

„БСП си отряза пътя към правителството, в момента в който каза, че демокрацията им пречи. За мен единственият възможен формат е ГЕРБ и Патриотите”, категоричен беше бившият финансов министър.

По думите му основната грешка на БСП да не спечелят тези избори е популизмът. „А те заложиха на това в кампанията. Затова не могат да са и надежден партньор”, каза той.

По думите му Бойко Борисов ще е премиер. „В това няма съмнение. Изборите са спечелени по безапелационен начин и не мисля, че малкият коалиционен партньор може да определя кой ще е премиер”, аргументира се той и допълни, че изборите са показали, че хората вярват на ГЕРБ и Борисов.

На въпрос може ли да заеме пост в това правителство, той отговори негативно и предложи помощта си със съвети.

Относно скандала между Бойко Борисов и Елена Йончева, Дянков каза, че лидерът на ГЕРБ няма от какво да се притеснява, ако се стигне до съд, тъй като има достатъчно информация. „Надявам се да не се стигне дотам. Дано се разберат и да не си губят времето и това на съда”, допълни той.

Според него мястото на Цецка Цачева е в Народното събрание. „Тя е много опитен политик. Ще е жалко, ако тя е извън този процес”, смята Дянков.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.