"Не сме устремени към властта на всяка цена и няма голяма драма, ако тази коалиция стане и без нас", заяви той

Най-доброто за България е коалиция между ГЕРБ, БСП и Патриотите. Това е моя стара идея, още през 2013 г.”, заяви в „Здравей, България” Валери Симеонов, председател на Националния фронт за спасение за България (НФСБ). 

По темата

„2014 г. лично аз се обадих на Борисов и му предложих за председател на Народното събрание да издигне Михаил Миков, за да няма конфронтация вътре в парламента. Моето поведение е последователно, това е поведение на патриотично мислещи хора”, каза още той.

„Не е много перспективно да има едно нестабилно Народно събрание, да се крепи една година и вън да марширува опозицията, а вътре да не може да се събере мнозинство, за да се проведе заседанието”, аргументира се лидерът на НФСБ.

Относно коалиция между ГЕРБ, Патриотите и ВОЛЯ, Симеонов коментира, че няма доверие на третия играч, който по думите му е „неясен” и още от сега с претенции за министерски постове.

„Трябва градусът на напрежение да падне, това противопоставяне озверяване един срещу друг”, смята Симеонов.

„Не сме устремени към властта на всяка цена и няма голяма драма, ако тази коалиция стане и без нас. Ние не се изживяваме като ключови играчи. Правя това предложение, защото за България ще е най-добре”, поясни още той.

„Геополитическата ситуация не е добра. Вече сме съседи не на една развита икономика и светска държава, а на една мюсюлманизираща се държава, която залита към диктатура. Доскоро, по времето на ДПС, Турция се намесваше във вътрешните работи на България чрез тяхното вътрешно разузнаване и през лидера на ДПС. Сега нещата са ескалирали. Турската държава директно се намесва чрез своите министри във вътрешните работи на България и създава политически продукт, а именно - ДОСТ”, заяви Валери Симеонов.

Гордея се, че спряхме ДОСТ по пътя й към влизане в парламента”, допълни той. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.