От партията на Бахчели пък смятат, че той трябва да се зачита

Основната опозиционна партия в Турция ще поиска повторно преброяване на до 60 на сто от бюлетините на референдума за конституционни промени, каза Ердал Аксюнгер, зам.-председателят на партията, съобщи Reuters, цитирана от БТА. 

По темата

Народнорепубликанската партия заяви, че при произвеждането на референдума са били извършени "незаконни действия", които облагодетелстват правителството. Лидерът на основната опозиционна партия в Турция има възражения към действията на централната избирателна комисия по време на референдума, предаде Асошиейтед прес.

Централната избирателна комисия пък заяви, че ще брои като валидни и бюлетини, на които не е поставен официалният й печат, освен ако се докаже, че са фалшифицирани. Изявлението бе направено в отговор на много оплаквания, че представители на комисията в секциите не са ги подпечатали. 

Лидерът на турската Партия на националистическото действие (ПНД) Девлет Бахчели смята, че резултатът от референдума за конституционни промени, разширяващи президентските пълномощия, трябва да се зачита.

Той окачестви резултата като безспорен успех. 

Партията на Бахчели подкрепя предлаганите конституционни промени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.