"Реджеп Ердоган се бетонира във властта", заяви Георги Димов, бивш консул на България в Одрин

„Въпреки, че по медиите не беше оповестено, на много места в Турция хората излязоха да протестират срещу резултатите от референдума”, каза в предаването „Здравей, България” Илхан Андай, собственик на сайта Rodopi24.com. По думите му в медиите няма никакви кадри от протести, но в социалните мрежи хората са показали своето недоволство от резултатите от референдума.

По темата

„Резултатът показва, че силите са почти изравнени”, заяви от своя страна Георги Димов, бивш консул на България в Одрин. 

"Аз съм много изненадан, че хората, които са "За" запазване на парламентарното управление, постигнаха такива резултати. Реджеп Ердоган изговори такива глупости през последните месеци, че хората поставиха под съмнение психическото му състояние. Предполагам, че той ще даде заден ход за Европа, но това знаят само той и лекарят му", коментира Андай.

Той добави, че се прокрадват анализи, че сега ще потекат големи капитали от Персийския залив. "В момента Турция е страшно зле икономически. Нещата не могат да станат без Европа. За това той не беше в еуфория снощи. Ердоган не е някакъв икономически капацитет", аргументира се той.

По думите му е добре, че Бойко Борисов ще е премиер. Причината е, че той познава много добре Ердоган и ще води умна политика спрямо него. "Не трябва да се снишаваме обаче. Румен Радев ще контролира да не се случва това", каза Андай.

"Според мен Реджеп Ердоган се бетонира във властта. Това е неговото спасение и възкресение", заяви бившият ни консул в Одрин. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.