До събитието остава по-малко от седмица, очакват се над 5000 посетители

До началото на Webit.Festival остава по-малко от седмица, а билетите за най-влиятелното събитие за дигитална икономика и технологии в региона вече са пред изчерпване.

На 25 и 26 април фестивалът ще събере в София Тех Парк 5000 посетители от над 90 държави, а повече от 300 лектори ще споделят безценен опит от водещите световни компании и ще ни помогнат да се адаптираме към тенденциите, които през следващите няколко години ще променят живота ни из основи. Събитието се провежда под патронажа на президента Румен Радев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Европейската комисия.

Програмата включва 12 паралелни конференции, засягащи теми, като маркетинг и иновации, мобилност, умни градове, дигитална трансформация, финансови технологии и блокчейн, големи бази данни и облачни услуги, киберсигурност и безопасност на личните данни, здравеопазване, интернет на всичко, софтуерно разработване и лидерство в дигиталната икономика.

Сред лекторите ще има представители на Fortune 500 компании, топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят.

Тази година Webit.Festival събира най-добрите 100 от близо 2500 кандидатствали стартиращи компании, които ще се надпреварват за инвестиция от 200 000 €  в състезанието Founders Games. Общата пазарна оценка на тези стартъпи надхвърля 2 милиарда $, или 5% от брутния вътрешен продукт на България.

В продъжение на 3 нощи на 24, 25 и 26 април софиянци и гостите на столицата ще бъдат част от световната програма на Webit. Десет заведения по столичния бул. “Витоша” ще бъдат арена на срещи и дискусии между международните гости на фестивала, които идват от над 90 държави. Всички 30 събития в рамките на Webit Night Urban Summit се осъществяват на принципа на не-конференцията, т.е. всеки посетител може да бъде лектор, стига да има какво да каже. Пълната им програма можете да видите тук.

Паралелно с официалната си програма, световната финансова институция ING организира уъркшоп за бъдещето на дигиталното банкиране и иновациите във финансовите технологии. Samsung ще представи своята визия за бъдещето на корпоративната сигурност в рамките на уъркшоп, свързан с платформата Knox, която е вградена във всички нови мобилни устройства на компанията.

Уъркшопът на Microsoft “Мисия Марс” ще даде възможност на посетителите на Webit да се запознаят с последните инструменти за разработване на софтуер на компанията. Участниците ще влязат в ролята на програмисти на НАСА, които имат отговорната задача да спасят първата пилотирана мисия до Червената планета.

Архитектурният хакатон Elevated Habitat V1.0 ще потърси иновативна концепция за трансформацията на покривното пространство на Дом на културата “Средец”. Инициативата е част от отбелязването на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз.

Webit ще раздаде годишните си награди за най-добрите бизнес модели и иновации, развитие на дигиталната икономика,  политически и управленски инициативи за успешно интегриране на технологични решения и подобряване на качеството на живот на хората на невиждана досега церемония, която ще се излъчва в ефира на NOVA.

Тук можете да видите пълния списък с лекторите на Webit.Festival, а тук можете да се включите в списъка на чакащите за последните останали билети за фестивала.