Главният прокурор - с първи коментар след срещата си със Сашо Дончев и Георги Гергов

Главният прокурор Сотир Цацаров - с първи коментар след срещата му с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов. Обвинител номер едно призна, че няма от какво да се срамува. 

По темата

"Лицата, с които съм се срещал, не са обвиняеми, подсъдими или криминалнопроявени. Тезата, че са разследвани, е резултат на неосведоменост", подчерта главният прокурор Сотир Цацаров по време на днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

Членовете на Съвета обсъждаха дали да започнат проверка на фактите около срещата на Цацаров с Георги Гергов и Сашо Дончев. Преди да бъде взето крайното решение, Цацаров подчерта, че не е упражнявал натиск върху прокурори и дори е отказвал да упражнява такъв натиск.

"Няма от какво да се срамувам, не съм бил на тайна среща в София. Зад всичко това стоят доста крупни интереси. Чужди сценарии и постоянните им сценаристи не желая да коментирам. На тази маса има хора, на които е възложено да изпълнят сценария", обърна се Цацаров към колегите си.

"Достатъчно голям човек съм, за да мога да кажа "Не на страха", каза още Цацаров. В крайна сметка с шест гласа "за" и 18 "против" членовете на Висшия съдебен съвет решиха да не проверяват обстоятелствата около срещата между Цацаров, Дончев и Георги Гергов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.