През 2014 г. той е спечелил 1,3 млн. долара от сътрудничеството му с различни политически групи

Главният инспекторат на американското министерство на отбраната започна разследване срещу бившия съветник на президента Доналд Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин, пише БТА.

По темата

Разследването трябва да установи имал ли е право Флин като офицер в оставка да получава пари от чуждестранни лица.В писмо на главния инспектор Глен Файн се изтъква, че "разследването цели да определи дали наистина генерал-лейтенантът в оставка Майкъл Флин не е получил изисканото разрешение преди да приеме възнаграждение от чуждестранни правителства".

Бившият генерал Флин трябваше да подаде оставка, след като се изясни, че той не информирал пълно вицепрезидента Майкъл Пенс за своите телефонни контакти с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк.
 
През 2014 г. Флин е спечелил 1,3 млн. долара от сътрудничеството му с различни политически групи, а също на речи, договорени с бизнес структури, показа неговата декларация за доходите, разпространена от Белия дом.

Флин е декларирал над 827 000 долара, получени по време на работата му в консултантската фирма Flynn Intel Group, създадена от него и партньорите му през 2015 г. Официално фирмата се води "чуждестранен агент", защото се е занимавала с прокарването на интересите на турското правителство.
 
Сред клиентите на Флин фигурират американската банка Wells Fargo, големият банков холдинг Morgan Stanley, фирмата производителка на програмни продукти Adobe и много други организации и фондове. Флин е държал речи пред тях или пък им е помагал като съветник.

Съгласно представените документи той е действал в САЩ по договореност с Kaspersky Government Security Solutions - дъщерна компания на "Лабораторията на Касперски". Освен това в декларацията му фигурират телевизия RT и авиокомпанията "Волга-Днепър", с които Флин също е сътрудничил.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.