Той се закле като 45-ия американски президент на 20 януари

Доналд Тръмп се закле като 45-ия американски президент на 20 януари тази година и вече изтекоха почти 100 дни от момента, в който той прекрачи прага на Белия дом.

По темата

През изминалите дни Тръмп подписа повече укази, отколкото който и да е друг президент - нещо, за което критикуваше предшественика си.

Но каквото и да правеше, Тръмп отвличаше вниманието от успехи и проблеми с постовете си в Twitter– от недоказани обвинения в изборни измами до подслушване на неговия офис от Барак Обама и неспирни атаки срещу медиите.

Във външната политика Тръмп също направи няколко пируета на 180 градуса. По време на предизборната си кампания той заяви, че НАТО е излишно, а няколко седмици по-късно в Овалния кабинет призна „Казах, че НАТО е излишно – вече не е излишно”.

Думите „Китай е манипулатор на валутата” също са на Тръмп. Той обаче установи, че враговете може да ти станат приятели. „Имам голям респект към президента на Китай”, призна той наскоро.

Северна Корея се оказа враг номер едно в първите дни на президентството на Тръмп. Президентът наруши и предизборното си обещание да не се меси в Сирия и изпрати ракети след атаката с химическо оръжие, а над Афганистан пусна „майката на всички бомби”.

Какво направи Тръмп от момента, в който прекрачи прага на Белия дом досега - припомнете си във видеото!

Репортер: Ясен Дараков

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.