Те ще свидетелстват в негова полза

Ценко Чоков остава на поста си кмет на Галиче. Това реши Общинската избирателна комисия (ОИК) в Бяла Слатина въпреки препоръката на ЦИК Чоков да бъде отстранен. Междувременно някои от основните свидетели срещу кмета се отказаха от показанията си. 

По темата

Деветима от 11-те членове на ОИК в Бяла Слатина гласуваха в полза на Чоков. ЦИК поиска той да бъде отстранен като кмет на Галиче, защото заради престоя си в ареста повече от 10 месеца не изпълнява задълженията си. Зад тези обвинения стоят основно хора от Галиче, които повече от година и половина протестират срещу кмета Ценко Чоков. Част от тях промениха коренно показанията си.

Преди година Радослав Алексиев се оплака, че е бит от кметския син Мартин Чоков. Сега той е на обратната позиция. Твърди, че бил принуден да  лъжесвидетелства срещу Чоков от неговите противници.

В момента Веселин Попов-Лунгара е в затвора и излежава присъда за отвличане и издевателство. Екипът на NOVA потърси за коментар другия споменат от свидетелите – сина му Веселин Попов-младши. Той не бе открит. Пред камера се съгласи да говори единствено единият от малкото останали свидетели срещу Чоков – Веселин Тушинов.

Хората, които смениха показанията си, ще свидетелстват в съда в полза на Ценко Чоков. Подписали са и декларация, която е подадена до главния прокурор, ДАНС и МВР. Как това ще повлияе на процеса - предстои да разберем. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.