Басарбовския манастир осиротя в навечерието на Гергьовден

Превишена скорост, употреба на алкохол от водача или здравословен проблем. По тези три версии работят разследващите полицаи в Разград, които изясняват причините за жестоката катастрофа с духовници на пътя между Врана и Русе. 

По темата

Досъдебното производство е затруднено от факта, че телата на тримата са изгорели напълно. Липсват и свидетели на сблъсъка.  В този участък максимално разрешената скорост е 70 км/ч. Следи от спирачен път на автомобила липсват.

Местните казват, че в тази отсечка от пътя често стават катастрофи. Началникът на пътната полиция в Разград Деян Симеонов посочи, че максимално разрешената скорост по този участък е 90 км/ч, а при преминаване през населени места тя е намалена до 60 км/ч. А конкретно за мястото, на което се е случила жестоката катастрофа, тя е 70 км/ч.  

А Басарбовският манастир е потънал в скръб след трагедията в навечерието на Гергьовден. Архимандрит Антонии и йеродякон Софроний ще бъдат погребани в Басарбовския манастир. Предстои датата и часът на поклонението да бъдат уточнени от Русенската Митрополия.

"Всички бяха хора, които всеки на своето място изпълняваше възложените му послушания и възложения от епархийското ръководство с ясното съзнание, че не служи на човек, а служи първо на Бог и на хората, които имаха нужда от духовна подкрепа", казва русенският митрополит Наум.

Репортер: Мартин Георгиев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.